Nieuws item

Discussieprogramma verplichte polioprik

Peter Guinee vertegenwoordigt de NVKP in een discussie tijdens het NCRV-programma Schepper & Co, met GGD-arts Paul Mertens, promovendus die pleit voor verplichte polio-vaccinatie.

De oplettende kijker kan horen dat Dr. Mertens indirect toegeeft dat polio-epidemieën in het buitenland het gevolg zijn van polio-vaccinatiecampagnes met het levend verzwakte orale poliovaccin. Terecht merkt hij op dat we het gebruik hiervan in Nederland te allen tijde moeten voorkomen.

Wat we ook zien is de blinde vlek voor de schaduwzijde van vaccineren, de bijwerkingen, waarvan een schrijnend voorbeeld wordt getoond uit de documentaire ?Who is afraid of Tinus?, van Paula Rennings. Het betreft hier een casus van Dr. Tinus Smits.

Janneke Schermer, 2e kamerlid voor het CDA veegt dit trieste voorbeeld van het Syndroom van West achteloos van tafel met de opmerking dat voor hetzelfde geld een poliogeval getoond had kunnen worden.

Bij het Syndroom van West is herstel vrijwel onmogelijk omdat het niet alleen gaat om een typische vorm van epilepsie (infantiele spasmen gekenmerkt door  convulsies waarbij de romp of/en benen zich naar elkaar bewegen), maar ook hersenschade die zich uit in algehele ontwikkelingsstoornissen. Een totaal ander beeld dan polio.

In de literatuur zijn heel veel gegevens te vinden over het verband tussen vaccinatie en epilepsie en de typische infantiele spasmen worden bij talloze auteurs teruggevonden. (1)

Het is triest dat ouders en kinderen niet alleen deze beproeving ondergaan maar dat ook nog stelselmatig elk verband met vaccinaties wordt ontkend..

 

(1) VACCINATIE EN EPILEPSIE,  Dr. Kris Gaublomme,  ´t Prikje, sept. 2001.

 

Bekijkt u het 15 minuten durend programma via: http://player.omroep.nl/?aflID=8831101